Jeroen van Vliet piano

Good reviews in Volkskrant & Jazzenzo on MoonTrio album Monochromes

This week Gijsbert Kamer wrote a good review in national Dutch newspaper on the Monochromes-album of MoonTrio. Erno Elsinga wrote a review for jazzenzo.nl.

To decide for yourself how the music is, please check the album.

Volkskrant:

Moon Trio weet de elektronica mooi te integreren in het warme bandgeluid ★★★☆☆

Op Monochromes, het tweede album dat toetsenist Jeroen van Vliet met zijn Moon Trio maakte, is het gebruik van elektronica nog beter geïntegreerd in het warme bandgeluid dan op het album Earth-Time uit 2016. In veel stukken op het mooie, wat melancholieke album zijn de zoemende synths van Van Vliet, de pulserende basnoten van Cord Heineking en de door drummer Mark Schilders aangebrachte analoge effecten niet zomaar wat versiering.

De elektronica maakt deel uit van de constructie, al is het de akoestische piano van Van Vliet die centraal staat: soms stevig in duel met bas en drums, wat zeker in de eerste paar nummers een wat opzwepend, GoGo Penguin-achtig geluid veroorzaakt.

Naarmate het album vordert nemen het tempo en de dynamiek wat af. De dan meer naar Brian Eno’s ambient neigende stukken hebben veel sfeer en zijn mooi met diepte geproduceerd; maar een beetje jammer is het verlies van energie wel, want daarmee gaat de spanning er ook een beetje uit.

Jazzenzo.nl:

CD-RECENSIE